Despre alimentatie si sanatate

Hipocrate, care este numit parintele medicinei, spunea: “Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre să fie alimentele”. Citez de pe site-ul www.jurnalistii.ro, din articolul numit "Regulile lui Hipocrate pentru o sanatate de fier": "In urma cu 2500 de ani, Hipocrate recomanda modalitatea de a ne hrani ca fiind factor decisiv in tratarea bolilor si mai ales in prevenirea lor. Sfaturile legate de nutritie si stilul de viata si-au pastrat valabilitatea pana in zilele noastre. Hipocrate considera ca hrana zilnica trebuie sa contina: seminte incoltite, branzeturi, fasole, suc de grau verde, legume si fructe, ulei de nuci, masline si ulei masline, lapte din migdale, iaurt, miere, muraturi, mai ales varza murata".
Asadar, Hipocrate recomanda o dieta lacto-vegetariana. Mentionez faptul ca 30% din populatia Indiei este lacto-vegetariana. Dieta lacto-vegetariana este populara printre cei din diferite traditii religioase estice cum ar fi Jainismul, Hinduismul, Budismul si Sikhismul. Centrul credintei din spatele unei diete lacto-vegetariene este legea ahimsei sau a non-agresivitatii.
“Studiul China”, carte scrisa de T.Colin Campbell si Thomas M. Campbell II, prezinta un studiu asupra alimentatiei facut in China rurala si semi-rurala de catre o echipa de cercetatori americani si chinezi din care a facut parte si T. Colin Campbell. Rezultatele au aratat faptul ca persoanele care se hraneau cel mai mult cu produse de origine animala erau cele mai bolnave iar persoanele care se hraneau cel mai mult cu produse de origine vegetala erau cele mai sanatoase.
Daca alegeti sa deveniti lacto-vegetarieni, va recomand sa nu consumati lactate in fiecare zi deoarece in cartea “Studiul China” se spune ca este crescut riscul de cancer la prostata la cei ce consuma produse lactate. Eu consum lactate deoarece avem nevoie in alimentatie si de vitamina B12 care se gaseste in lactate dar in produsele vegetale nu. Va urez multa sanatate si atentie la ceea ce mancati. Fructele si legumele cum ar fi rosiile, ardeii si castravetii si verdeturile sunt foarte recomandate.
Surse web:
https://www.jurnalistii.ro/regulile-lui-hipocrate-pentru-o-sanatate-de-fier/
https://en.wikipedia.org/wiki/Lacto_vegetarianism
https://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism_by_country
data accesarii site-urilor: 18.06.2020

Bibliografie
“Studiul China”, de Dr. T. Colin Campbell si Thomas M. Campbell II, Adevar Divin, Brasov, 2012

Comments