Posibila aparare fata de covid 19


Buna ziua. In primul rand, este necesar sa spun ca nu am gasit un profesionist din domeniul sanatatii care sa spuna ca o dieta vegana formata din cruditati sau o dieta cu un continut ridicat de fructe, legume, nuci, seminte si verdeturi (toate crude) ne oferă 100% garantie ca vom fi feriti de covid 19 si nu stiu daca ceea ce scriu in acest articol va va oferi protectie 100%. Am gasit niste articole ce ar putea ajuta in aceasta privinta, a protectiei fata de virusul covid 19. Intr-unul dintre articole se vorbeste despre modul in care enzimele intaresc sistemul imunitar. Enzimele sunt "proteine cu lant lung care iau diferite forme si determina actiuni cheie specifice in intregul organism. Printre altele, ele ajuta organismul in functiile de vindecare si regenerare si faciliteaza actiunea sistemului imunitar, care joaca un rol esential in prevenirea dezvoltarii bolilor". (definitie de pe https://www.easistent.ro/?p=3623) Enzimele intaresc sistemul imunitar deci ne putem gandi ca poate ne apara si de covid 19. Si biochimistul T. Colin Campbell are incredere in faptul ca alimentatia vegana reprezinta o solutie pe termen lung pentru a face fata bolilor virale precum covid 19. Aceste enzime se gasesc in fructe, legume, nuci, seminte, verdeturi (toate crude). Avand in vedere ca sunt persoane care se hranesc raw vegan, adica exculsiv cu cruditati vegetale si ca multi din acestia au reusit sa se vindece de diverse boli grave astfel(veti gasi la finalul articolului trei cazuri de vindecare, dar sunt mai multe pe youtube), la care se adauga potentialul rol protector fata de covid (fara a avea o garantie in acest sens) datorita intaririi sistemului imunitar, va recomand ca precautie ca macar jumatate din alimentele pe care le consumati intr-o zi sa fie vegetale crude. E doar sfatul meu de neprofesionist. Daca incearca cineva dieta raw vegana, pot spune ca mie imi este bine cu o dieta cu un continut destul de crescut de grasimi(masline, avocado, nuca de cocos, nuca etc) pe langa fructe, legume, verdeturi, seminte, insa probabil fiecare isi da seama ce i se potriveste mai bine. Si proteinele sunt importante, din nuci, alune de padure, seminte de floarea soarelui si seminte de in. Mananc destul de multe seminte de floarea soarelui si de in, costa mai putin. Semintele de in sunt o sursa buna de grasimi omega 3. De 7 luni am inceput aceasta dieta. Corpul meu este mult mai elastic, am destula energie fizica, pot face sport, problema la inima mi-a trecut, sunt mai vesel, am mai multa incredere in mine, vocea e ceva mai frumoasa, fizicul si el ceva mai frumos....am mai multa inspiratie cand creez glume sau uneori si poezii insa problema psihica nu mi-a trecut. A ajutat alimentatia psihicul dar mai e nevoie si de prieteni in afara de familie, de mai multa iubire. Comunicarea cu prietenii ma ajuta mult.

In cel de-al doilea articol pe care l-am gasit se vorbeste despre modul in care o alimentatie bogata in produse vegetale conducea la un numar crescut de anticorpi pentru virusul hepatitei B. In studiu s-a gasit ca cei ce consumau mai multe produse animale aveau mai putini anticorpi la acest virus. Avand in vedere acest aspect la care se adauga efectul pozitiv asupra sanatatii al unei alimentatii formata doar din produse vegetale, autorul articolului(biochimistul T. Colin Campbell) spune ca ne putem gandi ca o astfel de alimentatie ne-ar putea proteja si de virusul covid 19. Autorul mai spune ca are deja dovezi stiintifice puternice cum ca o astfel de alimentatie reduce eficient comorbiditatile asociate cu cazuri severe de covid 19. Comorbiditate inseamna a avea doua sau mai multe probleme de sanatate in acelasi timp. Medicii recomanda celor ce au o alimentatie formata doar din produse vegetale (se numeste vegana) sa ia un supliment de vitamina b12 si iarna vitamina d3. Vitamina b12 este necesara dar nu se gaseste in produsele vegetale. Interesant este faptul ca vitamina b12 se produce in organismul nostru in intestinul gros dar medicii spun ca acolo nu se poate absorbi, deoarece absorbtia se face in intestinul subtire. Vitamina d3 se produce in organismul nostru prin expunerea la soare si nu se gaseste de obicei in produsele vegetale. Totusi, ciupercile sunt o sursa de vitamina d, dar vitamina d2 nu d3.

Un alt lucru pe care as vrea sa il scot in evidenta este ceea ce am citit intr-un articol al British Medical Journal(https://www.bmj.com/content/370/bmj.m2840). Cu cat suntem mai bolnavi in prezent, cu atat este mai mare riscul sa fim infectati cu covid. Asa ca este indicat sa cautam solutii sa fim cat se poate de sanatosi.
Marco Springmann, cercetator principal in Centrul pentru abordari ale populatiei pentru prevenirea bolilor netransmisibile din cadrul Departamentului de sanatate a populatiei din Nuffield, conduce programul Centrului privind durabilitatea mediului si sanatatea publica. Acesta a condus un studiu pentru a analiza implicatiile asupra sanatatii si a mediului in urma adoptarii unor orientari dietetice nationale pe baza de alimente (FBDG) la nivel national si in comparatie cu obiectivele globale de sanatate si mediu. Acesta, impreuna cu echipa sa, au descoperit ca adoptarea orientarilor dietetice nationale pe baza de alimente a fost asociata cu reduceri ale mortalitatii premature de 15% in medie si modificări mixte ale cererii de resurse de mediu, inclusiv o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 13% in medie.
Acest studiu sugereaza ca orientarile nationale ar putea fi atat mai sanatoase, cat si mai durabile. Oferirea de sfaturi mai clare cu privire la limitarea in majoritatea contextelor a consumului de alimente de origine animala, in special carne de vita si lactate, s-a dovedit a avea cel mai mare potential pentru creșterea durabilitatii de mediu a liniilor directoare dietetice, in timp ce cresterea aportului de cereale integrale, fructe și legume, nuci si semintele si leguminoasele, reducerea aportului de carne rosie si procesata (avand in vedere asocierea dintre carnea rosie si riscul crescut de mortalitate prin boli netransmisibile) si evidentierea importantei obtinerii unui aport echilibrat de energie si a nivelurilor de greutate au fost asociate cu majoritatea beneficiilor suplimentare pentru sanatate. Rezultatele privind sanatatea s-au bazat pe date observationale si presupunand o relatie de cauzalitate intre factorii de risc alimentari si rezultatele asupra sanatatii. Certitudinea dovezilor pentru aceste relatii este majoritar clasificata ca moderata in meta-analizele existente.

Acestea sunt informatiile pe care am vrut sa vi le prezint. Va invit sa vedeti videoclipurile postate mai jos.
Va urez multa sanatate











Surse web:
https://www.easistent.ro/?p=3623
https://nutritionstudies.org/could-changing-our-diets-defeat-covid-19/?fbclid=IwAR251b_7VnHG9uG0TNgKqmAjLE9tp9Wmnz7z7-R34MIIZqPIPH4Ok_OvTKQ
data accesarii site-urilor: 8.07.2020

https://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/cum-faci-alimente-adevaratemedicamente-mananca-ciuperci-oase-puternice-1_51766caf053c7dd83f3adc15/index.html
data accesarii site-ului: 21.07.2020

https://www.bmj.com/content/370/bmj.m2840
data accesarii site-ului: 29.10.2020

https://www.bmj.com/content/370/bmj.m2322?ijkey=7ea4e42c45385580654adb8988adab8b0fc66093&keytype2=tf_ipsecsha
data accesarii site-ului: 30.10.2020

https://www.pcrm.org/news/blog/foods-boost-immune-system
data accesarii site-ului: 30.10.2020

http://www.rawfoods.com/articles/rawvscooked.html
data accesarii site-ului: 30.10.2020

https://www.doctoroz.com/article/boosting-your-immunity-enzymes
data accesarii site-ului: 30.10.2020

Comments