Ce stim de fapt despre covid?

Ce stim de fapt despre covid 19? Daca de fapt acest virus nu e nou ci abia acum a fost descoperit? Daca de exemplu s-ar face un test si virusul ar fi descoperit si la cei ce nu prezinta simptome atunci ce concluzie s-ar trage? Ca exista si inainte sau ca s-a raspandit foarte repede? Cand suntem speriati e posibil sa nu tragem cele mai intelepte concluzii. E adevarat ca moartea unui membru din familie, ma refer la cei carora li s-a intamplat acest lucru, e motiv de tristete, insa daca ne uitam la statistici din 200 000 de infectati doar 7000 au murit, aproximativ 3%. Probabil daca analizam un alt grup la fel de mare, pe o perioada de 8 luni, 3% oricum ar muri in acest interval din cauza diferitelor probleme de sanatate. Majoritatea celor care au murit, din ce am vazut pe statistici, sunt persoane in varsta care oricum au probleme de sanatate. Deci daca sa zicem ca 70% din populatie are virusul in corp cine stie de cat timp, poate inca de cand ne-am nascut, si acum facem febra si ni se face testul si e gasit virusul, asta nu inseamna ca virusul acesta a provocat febra. Febra faceam si pana acum. Si se mai vorbeste si de tot felul de simptome cum ar fi pierderea gustului. Am avut covid, acum sunt vindecat, dar nu am avut acest simptom. Unii ar putea zice: Pai da dar dupa tratament, oamenii se vindeca, deci inseamna ca virusul a provocat problema. Insa tratamentele care se fac nu il tintesc in calea lor doar pe piticul de covid ci ii ia la bataie si pe alti virusi, unii cunoscuti si altii despre care probabil nici nu stim inca ca exista. Poate ne-am alarmat degeaba. Graba strica treaba. Cred ca e nevoie de mai multa cercetare a fenomenului.

Am vazut un videoclip in care un medic spunea ca testul Real Time PCR pentru depistarea covid are o rata de eroare de 50% si ca testul serologic de fapt e mai precis. Am auzit de cazuri in care oameni au fost internati si dupa aceea s-a ajuns la concluzia ca de fapt nu aveau virusul. Puteti vedea la sfarsitul articolului videoclipul de care v-am spus.
Pe acest subiect, British Medical Journal prezinta anumite informatii care ne fac sa ne gandim daca de fapt pandemia aceasta are cu adevarat proportiile acestea globale sau nu. Citez dintr-un articol al acestei reviste: "Selectand la intamplare, o sursă de kituri de testare a anticorpilor, este ingrijorator sa mentionam in informatiile producătorului, „Limitari”, ca testele „nu au fost autorizate sau aprobate de FDA ...”. Rezultatele negative nu exclud infectia cu SARS-CoV-2, in special la cei care au fost in contact cu virusul. Testarea ulterioară cu diagnostic molecular ar trebui luată in considerare pentru a exclude infectia la acesti indivizi ... Rezultatele testarii anticorpilor nu ar trebui să fie folosite ca singura baza pentru a diagnostica sau exclude infecția cu SARS-CoV-2 sau pentru a informa starea infecției ... Rezultatele pozitive se pot datora infecției trecute sau prezente cu tulpini de coronavirus non-SARS-CoV-2, cum ar fi coronavirusul HKU1, NL63, OC43 ”(1). Prin urmare, trebuie intrebat, avand in vedere potentialul de reactivitate incrucisată, de ce se pare ca utilizarea traditionala a „serologiei pereche” nu este utilizată in aceste cazuri?". Testul RT-PCR pare sa aiba, de asemenea, probleme. Inventatorul sau, Kary Mullis, care a primit Premiul Nobel pentru inventarea tehnicii de fabricație PCR, ar fi spus ca aceasta tehnica a fost conceputa doar in scopuri de cercetare si nu pentru diagnostic medical. In martie 2020, a fost raportats o rats fals pozitiva de 80% in China. Un producător al „SARS-CoV-2 ARN, RT-PCR în timp real calitativ (cod de test 39433)” precizează în prospect: „Este posibil ca agentul detectat să nu fie cauza definitivă a bolii”. „Limitări” includ: „Rezultatele negative nu exclud infecția cu SARS-CoV-2 și nu ar trebui folosită ca bază unică pentru tratament sau alte decizii de gestionare a pacienților”. (5) Intr-adevar, un Institut elvețian de microbiologie a raportat ca, metodele de testare a antigenului „bazate pe RT-PCR in timp real au fost recunoscute ca protocoale de referinta de la mijlocul lunii ianuarie, de la debutul pandemiei in China, și transmise - desi nu au fost validate - de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii". Au descoperit, de asemenea, „o baza degenerata incorecta, care nu se potriveste cu secvența de ARN SARS-CoV-2” si au afirmat ca este nevoie sa fie facute alte imbunatatiri la testul RT-PCR pentru a spori specificitatea.

Nu cred ca e o criza speciala, criza sanatatii e de mult timp pentru ca multi oameni nu sunt atenti la ce mananca si cred ca e sanatos sa mananci carne si mancare gatita desi majoritatea fiintelor de pe pamant nu dau prin foc alimentele inainte sa le manance dar noi cica suntem mai destepti, cand de fapt cazurile de vindecare a diferitelor boli(gasiti multe marturii pe youtube) prin alimentatie raw vegana ne arata ca animalele sunt, in ceea ce priveste alimentatia cel putin, mai destepte ca noi.



Sursa web:
https://www.bmj.com/content/369/bmj.m2420/rr-5

data accesarii site-ului: 10.11.2020

Comments