Nu au murit mult mai multi oameni in Romania in 2020 fata de 2018 de exemplu din cauza covid-ului



Autorul pozei: https://pixabay.com/images/id-4959447/

Daca va uitati pe internet pe statistici veti vedea ca mortalitatea din 2020 nu este mult mai mare ca cea de dinainte de pandemie, de exemplu ca cea din 2018.

În Raportul National al Starii de Sanatate al Populatiei pentru anul 2018, scrie ca in anul 2018, numărul deceselor a fost de 263.463.
(https://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2014/11/SSPR-2018-final-2-1.pdf)

În anul 2020, Institutul National de Statistica spune ca au decedat 297.345 persoane, cel mai mare număr anual de decedaţi din anul 1938 până în prezent. (https://insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/evenimente_demografice_in_anul_2020.pdf)

Economia Romaniei, care era cum era, acum e jbufi din cauza unui virus mic care nici nu stim sigur daca exista. Sa spunem ca exista....dar e un virus mic.....iar oamenii din Romania si de pe aceasta planeta nu mananca sanatos si nici nu fac sport.

Sa inchida statul firme din cauza asta?
E nevoie de preventie in sanatate....de promovare a sanatatii, pe internet si la televizor. E adevarat ca traim in acelasi aer, cum pestii traiesc in aceeasi apa. Putem pastra distanta, cred ca ajuta, dar sa nu fim extremisti. Putem avea un sistem imunitar puternic fara vaccin. Dar e nevoie sa mancam sanatos, sa nu stam mult timp la computer sau la televizor in fiecare zi, sa mai iesim afara, sa ne mai intalnim uneori cu niste prieteni.

Am scris pe 7 noiembrie 2020:
Ce stim de fapt despre covid 19? Daca de fapt acest virus nu e nou ci abia acum a fost descoperit? Daca de exemplu s-ar face un test si virusul ar fi descoperit si la cei ce nu prezinta simptome atunci ce concluzie s-ar trage? Ca exista si inainte sau ca s-a raspandit foarte repede? Cand suntem speriati e posibil sa nu tragem cele mai intelepte concluzii. E adevarat ca moartea unui membru din familie, ma refer la cei carora li s-a intamplat acest lucru, e motiv de tristete, insa daca ne uitam la statistici din 200 000 de infectati doar 7000 au murit, aproximativ 3%. Probabil daca analizam un alt grup la fel de mare, pe o perioada de 8 luni, 3% oricum ar muri in acest interval din cauza diferitelor probleme de sanatate. Majoritatea celor care au murit, din ce am vazut, sunt persoane in varsta care oricum au probleme de sanatate. Deci daca sa zicem ca 70% din populatie are virusul in corp cine stie de cat timp, poate inca de cand ne-am nascut, si acum facem febra si ni se face testul si e gasit virusul, asta nu inseamna ca virusul acesta a provocat febra. Febra faceam si pana acum. Si se mai vorbeste si de tot felul de simptome cum ar fi pierderea gustului. Am avut covid, acum sunt vindecat, dar nu am avut acest simptom. Poate ne-am alarmat degeaba. Graba strica treaba. Cred ca e nevoie de mai multa cercetare a fenomenului. Nu cred ca e o criza speciala, criza sanatatii e de mult timp pentru ca oamenii nu sunt atenti la ce mananca si cred ca e sanatos sa mananci carne si mancare gatita desi majoritatea fiintelor de pe pamant nu dau prin foc mancarea inainte sa o manance dar noi cica suntem mai destepti, suntem superiori si hai sa ne diferentiem cumva de ele. Le dam foc si le mancam. Yeeey ce superiori mai suntem.

Comments