Ce se intampla in organismul nostru cand mancam carne? De ce nu ne face bine la sanatate?


Autorul pozei: https://pixabay.com/images/id-42941/

Am citit despre asta in cartea Studiul China, carnea nu face bine la sanatate. Nu ne spune de ce din cate tin minte, poate spune ceva si despre asta dar nu tin minte prea bine. Ne spune insa ca, in China rurala si semi-rurala, au fost intrebati multi oameni ce mananca si li s-au facut analize pentru a vedea cat de sanatosi sunt. Cei ce mancau multe produse animale, putine produse vegetale aveau multe probleme de sanatate iar cei ce mancau putine produse animale si multe produse vegetale erau sanatosi sau oricum, aveau putine probleme de sanatate. Daca vreti sa cititi, am scris o recenzie a cartii Studiul China: http://insanatosire.blogspot.com/2020/06/recenzie-la-cartea-studiul-china-scrisa.html .

Ce se intampla in organismul nostru cand mancam carne? Eu nu am facut un studiu, dar stiu asa: carnea creeaza aciditate in organismul nostru. Este greu de digerat iar mirosul ei nu este chiar atat de extraordinar cum ni se pare daca mancam carne des. Nu se poate compara cu fructele. Fructele miros frumos: lamaile, portocalele, bananele, caisele, piersicile, merele, ciresele...au un miros frumos si un gust foarte bun.

Diferenta intre gustul fructelor si gustul carnii face ca fructele sa faca bine sanatatii noastre iar carnea sa ne faca, in timp, probleme de sanatate. Unii vorbesc de proteine. Proteine sunt in migdale, in nuci, in caju, in seminte de floarea soarelui, sunt ceva proteine si in banane.....dar si acestea au un miros si un gust mai bun decat carnea.

Se vorbeste despre virusi.

Acum spun ce cred eu, nu sunt medic, nu am facut un studiu: in stomacul nostru sunt tot felul de bacterii, tot felul de fiinte foarte mici care lucreaza in corpul nostru. Conteaza ce mananca acestea, ce le dam de mancare.

Poate ca daca le dam mancare care face bine sanatatii noastre, cei ce se uita la microscop vor spune despre o fiinta din aceasta ca ne face bine iar daca mancam ce nu ne face bine la sanatate, vor vedea la microscop ca aceeasi fiinta este un virus sau ceva de genul acesta, o fiinta ce nu ne face bine. Poate este karma, am gresit ceva si virusul ne trage una mai tare. De exemplu cineva mananca multa carne iar natura vrea totusi ca animalele sa nu sufere mult macar. Poate ne spune karma: daca mancati carne, macar nu mancati multa. Au si animalele viata lor.

Noi ne facem bine noua insine....ce vine din afara nu conteaza asa de mult ca ceea ce facem noi.

Multa sanatate, sper sa ne ajutam unii pe altii daca e nevoie, oricare ar fi altii

Bibliografie
“Studiul China”, de Dr. T. Colin Campbell si Thomas M. Campbell II, Adevar Divin, Brasov, 2012

Comments