Ce este omul? Este o pisica, porumbel, furnica


Autorul pozei: https://pixabay.com/images/id-947402/

Asa suntem noi....oameni...omnivori.....
Da asa e.....dar suntem liberi....si mancam ce vrem...avem puterea sa mancam orice...tot....dar....mancam ce vrem...pana la urma

Din DEX
OMNI- Element de compunere cu sensul „(a) tot, (a) toate”, care servește la formarea unor adjective și a unor substantive. – Din fr. omni-.

sursa: DEX '09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni omni- [At: IORDAN, L. R. A. 194 / E: fr omni-, lat omnis] Element prim de compunere savantă cu sensurile: 1-2 (A) tot. 3 Orice lucru. 4 Pretutindeni.

sursa: MDA2 (2010) adăugată de LauraGellner acțiuni OMNI- Element prim de compunere savantă, cu sensul „tot”, „orice lucru”, „pretutindeni”, „totalitate”. [< fr. omni-, cf. lat. omnis].
sursa: DN (1986) adăugată de LauraGellner acțiuni

Avem puterea sa facem....TOT....ce pot celelalte vietuitoare.............
Stau ca un copac.....zburam ca pasarile....dansam ca un sarpe.........muncim ca furnicile.........meditam ca o pisica......cantam ca unele pasari......sau ca niste caini.......suntem blanzi ca niste fluturi.........si agresivi ca 3 pantere...dar suntem liberi sa fim....cum vrem...cum vreti sa fiti?.....cum de vreti....ce vreti?

Poate educatia........
Uneori, o parte din educatia de la parinti...e gresita.....dar probabil doar putin din ea e gresita......mai mult gresim noi cand nu avem incredere in parinti

Sursa web:
https://dexonline.ro/definitie/omni
data accesarii: 21.11.2021


Comments