Despre vaccinul anti-covid

Autorul pozei: https://pixabay.com/images/id-6576827/

Am trimis un mail guvernului României și am întrebat de ce nu se vorbește la televizor des despre vaccinurile anti-covid, de ce nu ni se spune ce substanțe sunt în vaccin, pentru ca nouă, cei care poate am vrea să ne vaccinăm, să nu ne fie frică să ne vaccinăm.

Mi-au răspuns.
Pun aici o parte din răspunsul lor pe care l-am citit azi. Deja mă vaccinasem, cu vaccinul Janssen. M-am gândit că dacă s-au vaccinat deja ceilalți din familie, să mă vaccinez și eu, în caz că apare o problemă, e mai ușor să o rezolvăm dacă avem cu toții problema. Știam că ei nu au avut cine știe ce probleme de la vaccin.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) furnizează zilnic comunicate de presă și precizări publice, care pot fi consultate pe site-ul oficial dedicat vaccinării: https://vaccinare-covid.gov.ro/, la secțiunea “Informații”, “Comunicate oficiale”. Prin intermediul platformei naționale de informare privind campania de vaccinare din România, CNCAV diseminează constat informații de interes public, inclusiv documentele care constituie informațiile privind tipurile de vaccin. Totodată, reprezentanții CNCAV susțin, în fiecare zi de marți, la prânz, la sediul Guvernului, o conferință de presă în care sunt transmise publicului informații actualizate privind procesul de vaccinare. De asemenea, informații dedicate vaccinării pot fi regăsite și în social media, pe pagina de Facebook a campaniei RO Vaccinare, pe grupul PROvaccinare, pe instagram, la rovaccinare.oficial, dar și pe canalul de Youtube, accesând link-ul https://www.youtube.com/c/ROVaccinare/videos.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) este format din experți și specialiști din cadrul instituțiilor abilitate în gestionarea procesului de vaccinare și totodată pentru asigurarea furnizării datelor și informațiilor de interes privind vaccinarea, inclusiv studii și documente, robust documentate științific, pentru corecta informare a publicului larg.

Acestea pot fi consultate și prin accesarea paginii de Facebook, dar și a site-ului dedicat campaniei de vaccinare, https://vaccinare-covid.gov.ro, la secțiunile specifice precum:
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/date-privind-eficienta-vaccinurilor-impotriva-covid-19/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/vaccinarea-sars-cov-2/top-10-informatii-sigure/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/resurse/mic-dictionar-de-vaccinare/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/vaccinarea-sars-cov-2/top-10-informatii-inselatoare/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/adeverinta-de-vaccinare/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/vaccinuri-autorizate/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/durata-protectiei/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/reducerea-transmiterii/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/intrebari-si-raspunsuri/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/doza-de-claritate/
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/resurse/intrebari-si-raspunsuri/.

Informații despre vaccinurile bazate pe ARNm sunt disponibile pe site-ul oficial dedicat vaccinării, la următorul link: (https://vaccinare-covid.gov.ro/vaccinuri-autorizate/), unde puteți regăsi prospectele vaccinurilor:
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/comirnaty-epar-product-information_ro_15oct.pdf
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/spikevax-previously-covid-19-vaccine-moderna-epar-product-information_ro_25oct.pdf
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-epar-product-information_ro_20oct.pdf
Ø https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/covid-19-vaccine-janssen-epar-product-information_ro_13oct.pdf2

Campania de vaccinare a presupus și presupune alegeri bazate pe convingere, în beneficiile vaccinării, încredere în acest act medical de sănătate publică și în știință. Decizia este a fiecăruia, dacă dorește sau nu să se vaccineze, vaccinarea este benevolă.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și la îndemâna oricui pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil și sigur. Precizăm că vaccinarea este gratuită, voluntară, iar măsurile luate de autorități în contextul pandemiei nu au scopul de a condiționa sau restricționa drepturile persoanelor vaccinate, ci de a limita consecințele negative ale maladiei COVID-19. Măsurile luate vin în sprijinul protecției sănătății publice și protejării sănătății oamenilor.

Vă mulțumim pentru interesul manifestat și vă asigurăm de întreaga disponibilitate a specialiștilor noștri în ceea ce privește informațiile de interes public din aria noastră de competență.

Grupul de Comunicare al CNCAV

Si eu va multumesc ca cititi ce scriu pe blog

Comments