Il apar putin pe Arhanghelul Mihail; nu stiu daca exista ingeri, arhangheli; am citit acatistul Arhanghelilor Mihail si Gavriil


Autorul pozei: https://pixabay.com/images/id-5703827/
Buna ziua;
Despre îngeri se spune că sunt "duhuri slujitoare" (Evrei, 1, 14), adică ființe fără de trupuri, slugi credincioase lui Dumnezeu și totodată prieteni și ocrotitori ai oamenilor. Așadar, dacă îngerii se arată sub forme văzute, aceasta nu este firea lor adevărată; forma văzută este un chip de împrumut, ei fiind "lumea nevăzută", "cerul".

După Sfânta Scriptură și după mărturisirile Sfinților, îngerii iubesc pe Dumnezeu, Îl preamăresc și împlinesc voia Lui în conducerea lumilor, împărățiilor, a popoarele, a oamenilor. Ca slujitori, îngerii uneori împlinesc și pedepse date de Dumnezeu, precum focul din Sodoma sau pedepsele din Egipt.

In acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, scrie la pagina 31...Bucura-te, ca pe cei intai nascuti ai egiptenilor i-ai omorat; Nu cred ca e pentru nimeni o bucurie sa fie omorati niste copii....eram suparat cand am citit asta.....dar mi s-a facut si mie o rautate mare, nu foarte mare, timp de 10 ani, ceva ce nu inteleg, cineva ma injura in capul meu...si atunci m-am gandit.....poate stiau ceva cei care au spus ca e bine sa fie omorati niste intai nascuti......ceva de genul....parintii acelor copii, acei egipteni erau foarte rai...si atunci si copii lor ar fi fost foarte rai.....si era bine sa fie oprita continuarea....sa nu continue faptele rele. La reancarnari nu ma pricep. Nici nu stiu daca exista reancarnare.

Sursa web:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail
data accesarii site-ului: 4.11.2021

Comments